Boszipláza Fórum
Szeptember 07, 2010, 01:50:40 *
Üdvözlünk, Vendég. Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.

Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Hírek: Szeretettel köszöntelek a Boszi Pláza új fórumán! Regisztrálj mielőbb, hogy folytatódhasson a csevegés!

Főoldal   Súgó Keresés Naptár Bejelentkezés Regisztráció  
Oldalak: [1] 2 3 ... 7
  Nyomtatás  
Szerző Téma: Mágia, mit jelent e szó számodra?  (Megtekintve 1471 alkalommal)
Szarvasnyom
Boszorkány

Profil megtekintése
« Válasz #91 Dátum: Május 24, 2010, 06:06:50 »

Köszi Szarvasnyom, hogy felhoztad a Sekinah témát. Ezekből sokat lehet tanulni, ha utánajár az ember.
Mostanság úgy látom egyébként, hogy ha egy bizonyos fogalommal találkozom (például ez a téma), akkor hihetetlenül sok új fogalom, gondolat és megfeleltetés merül fel. Emellett gyakran bevillan, hogy hoppá, ez gondolat, vagy kép (sajnos nem találom a megfelelő szavakat...), nagyon sok más kontextusban is megtalálható, különböző vallások, filozófiák, szellemi irányzatok stb.-k gondolatvilágában.     
Naplózva

“Omne ignotum pro magnifico est”
Zoroasztrál
Adeptus

Profil megtekintése
« Válasz #90 Dátum: Május 23, 2010, 08:28:17 »

Köszi Szarvasnyom, hogy felhoztad a Sekinah témát. Ezekből sokat lehet tanulni, ha utánajár az ember.

Valójában mindig elémjönnek a dolgok, ha nem vagyok lusta utánanézni, keresgélni arra ami az orrom előtt van.

Ez tök jó! Vigyorog
Naplózva

"Tudom szeretet nélkül minden ház üres,
Minden városka lakatlan.
Minden zseni ügyetlen,
Félős nyuszi csak a kalapban."
Szarvasnyom
Boszorkány

Profil megtekintése
« Válasz #89 Dátum: Május 23, 2010, 12:25:01 »

Egyébként erről a női egyenjogúság dologról az is eszembe jutott, hogy erre mennyire jól fel lehet használni Lilith-et, az apokrif Ádám-Éva történetben. Az elnyomásba bele nem törődő, de alapvetően egyenrangú nő szimbólumaként, aki inkább feladta a paradicsomi létet, hogy ne kelljen alárendelt szerepet beöltenie. Erős, önálló, nem törődik bele az igaztalan megkülönböztetésbe... Nagyon szépen hangzik, ez a feminizmus kontextusában.

Természetesen én nem állok semmilyen oldalon, csak érdekességként ezt is felvetettem, hátha valaki hozzá akar szólni Mosolyog

Naplózva

Szarvasnyom
Boszorkány

Profil megtekintése
« Válasz #88 Dátum: Május 23, 2010, 12:07:52 »

A sekhinah nem isten egyenrangú nőtársa, hanem maga az isteni jelenlét. A sekinah attól nőies energia, hogy megnyilvánul, de ettől sem lesz kevesebb természetesen.

Mindenesetre ebbe a fogalomba feminista "egyenrangúsági" nézeteket belelátni távol áll a kabbala szemléletétől.
P.
Igen, így már érthetővé válik a Shekinah-Sophia azonosítás is, tekintetbe véve Bina szefirával való megfeleltetést.

Bizonyára igazad van. Bár szerintem ez inkább egyszerűen csak antropomorf-izmus, nem feltétlenül "feminista egyenrangúsági nézet", bár lehet, hogy ezt valami konkrét példa alapján mondtad (ezt már nem tudhatom).

Bár mindez, egy kis gondolkodás után nekem is összeállhatott volna, de azért köszönöm, hogy válaszoltál. Így egyszerűbb volt.   

Naplózva

Quator
Adminisztrátor
Adeptus

Profil megtekintése
« Válasz #87 Dátum: Május 22, 2010, 11:27:56 »

Ugyan ez nem a mágia szó, de mágiával kapcsolatos és szó, tehát azt gondoltam ide illik a legjobban.
Kinek mi a véleménye erről a kifejezésről: Shekinah

Ugyan ez egy Da-Vinci kódos idézet, de mivel csak angolul találtam erről a kifejezésről értelmezéseket, és ezt találtam talán a legmegfelelőbbnek és mivel ez van benne a legjobban a köztudatban, ezért ezt választottam szó magyarázataként.

Shekinah: „A régi zsidók azt tartották, hogy a Szentek Szentje Salamon templomában nem csak Istennek ad otthont, hanem vele egyenrangú nőtársának, Shekinah-nak is. ... A zsidó tetragrammaton, a JHVH - Isten szent neve - valójában a Jahvéból ered, amely a maszkulin Jah és Éva prehéber neve, a Havah androgün fizikai egyesítése.”

Tehát a kérdés az, hogy véleményetek szerint helytálló az idézet, vagy más értelmet tulajdonítotok Shekinának?

A sekhinah nem isten egyenrangú nőtársa, hanem maga az isteni jelenlét. A sekinah attól nőies energia, hogy megnyilvánul, de ettől sem lesz kevesebb természetesen. Mindenesetre ebbe a fogalomba feminista "egyenrangúsági" nézeteket belelátni távol áll a kabbala szemléletétől.
P.
Naplózva
Szarvasnyom
Boszorkány

Profil megtekintése
« Válasz #86 Dátum: Május 22, 2010, 02:03:01 »

Ugyan ez nem a mágia szó, de mágiával kapcsolatos és szó, tehát azt gondoltam ide illik a legjobban.
Kinek mi a véleménye erről a kifejezésről: Shekinah

Ugyan ez egy Da-Vinci kódos idézet, de mivel csak angolul találtam erről a kifejezésről értelmezéseket, és ezt találtam talán a legmegfelelőbbnek és mivel ez van benne a legjobban a köztudatban, ezért ezt választottam szó magyarázataként.

Shekinah: „A régi zsidók azt tartották, hogy a Szentek Szentje Salamon templomában nem csak Istennek ad otthont, hanem vele egyenrangú nőtársának, Shekinah-nak is. ... A zsidó tetragrammaton, a JHVH - Isten szent neve - valójában a Jahvéból ered, amely a maszkulin Jah és Éva prehéber neve, a Havah androgün fizikai egyesítése.”

Tehát a kérdés az, hogy véleményetek szerint helytálló az idézet, vagy más értelmet tulajdonítotok Shekinának?
Naplózva

anonymus
Beavatott

Profil megtekintése
« Válasz #85 Dátum: December 22, 2009, 09:17:48 »

Igaz nekem se másnapra jön elő az nergia hatása, de ha már valamibe energiát fordítok, akkor utána türelmesen kivárom a hatást:)
Naplózva
Sketh
Teoretikus

Profil megtekintése E-mail
« Válasz #84 Dátum: December 22, 2009, 07:26:05 »

Sketh igazából nem az a mágia lényege hogy gyertya meg kör meg stb. Ezek csak elterelő kellékek. Meg amúgy is ha elveted a kört mi kel ki belőle,mert ugye amit vetünk abból kikel valami. Na de a lényegnél maradva,ezt csak óvatosan mert használható módszer,Vonzás törvényén alapszik és elég csúnyán vissza tud ütni. Ha valamit mágikusan akarsz befolyásolni,koncentrálj a célra gyűjts energiát és ha úgy érzed nem elérte az energiád a csúcspontját egyszerűen csak engedd el. Az Univerzum majd tudja mit kell vele tennie. Mosolyog

Én is tudom, ez csak 1 hirtelen rögtönzött példa volt.  Vigyorog
Naplózva
anonymus
Beavatott

Profil megtekintése
« Válasz #83 Dátum: December 20, 2009, 10:23:19 »

Sketh igazából nem az a mágia lényege hogy gyertya meg kör meg stb. Ezek csak elterelő kellékek. Meg amúgy is ha elveted a kört mi kel ki belőle,mert ugye amit vetünk abból kikel valami. Na de a lényegnél maradva,ezt csak óvatosan mert használható módszer,Vonzás törvényén alapszik és elég csúnyán vissza tud ütni. Ha valamit mágikusan akarsz befolyásolni,koncentrálj a célra gyűjts energiát és ha úgy érzed nem elérte az energiád a csúcspontját egyszerűen csak engedd el. Az Univerzum majd tudja mit kell vele tennie. Mosolyog
Naplózva
Sketh
Teoretikus

« Válasz #82 Dátum: December 19, 2009, 10:53:03 »

Azért nem tudok nyilatkozni mert tegnap végeztem ezzel "kísérletet" és az elég ritka hogy egyik napról a másikra sikerül 1 varázslat  Vigyorog
Naplózva
Zoroasztrál
Adeptus

Profil megtekintése
« Válasz #81 Dátum: December 19, 2009, 12:15:18 »

Szerintem az őrület nem fenyeget, véleményem szerint az váltja ki hogy az illető képtelen felfogni, feldolgozni, megérteni és elfogadni amit megtapasztal.
Valóban nem mindenki viseli el, mert a tudatos elme eléggé korlátolt, viszont ha valaki képes elérni a tudat alatti elméjét nos az már más megvilágításba helyezi a dolgokat.

De, hogy a témánál maradjunk én valahogy sose tudtam elfogadni a mágiát olyannak ahogy ma leírják. Mondok 1 példát: vesd fel a kört, gyujts meg néhány gyertyát, mond el ezt és ezt az igézetet X időpontban és akkor ez és ez fog történni. Ez egy eléggé felszínes példa tudom de kb így néz ki. Én mindíg is a lényeget kutattam, próbálok leásni, ellapátolni az évszázadok alatt rárakodott dolgokat. Nem azt állítom hogy így nem működik, csak azt hogy kicsit túl van bonyolítva. Végeztem varázslatot a fent említett módon, illetve úgy is ahogy jelenleg állok a kutató munkámban. Maga az érzet és az energák áramlása között hatalmas külömbséget tapasztaltam, utóbbi estben percekkel a mágikus munka után is még érzékeltem hatását. Eredményről még nem tudok nyilatkozni Mosolyog

Nem tudsz nyilatkozni eredményről vagyis máris történt valami hatása a te módszerednek de még nem teljesült be a vágyad? Igen én sem értettem ahogy írtam minek ez a sok fölösleges hercehurca. Egyszer egy barátnőmnek segítettem a szerelmét bevonzani csak úgy "wiccásan", na az nem jött ösze, de a csaj tiszta ideges természetű, úgyhogy nem is csodálom, nem tud egy percre se nyugton maradni, úgyhogy a koncentráció sem sikerült túlzottan, csak inkább a szertartás keretei történtek meg. Na mindegy, nem is lett belőle semmi. Meg nem is ajánlják hogy ketten varázsoljunk hiszen akkor már a másiktól is függ az eredmény és a visszahatástól is tartani kell, pláne ha még el is cseszik a varázslatot, mert visszahatás az mindig van valamilyen, tegyük hozzá lehet az illető meg sem érdemelte a segítséget...
« Utoljára szerkesztve: December 19, 2009, 12:17:21 írta Aranyhaj » Naplózva

Minden városka lakatlan.
Minden zseni ügyetlen,
Sketh
Teoretikus

« Válasz #80 Dátum: December 19, 2009, 11:08:49 »

Szerintem az őrület nem fenyeget, véleményem szerint az váltja ki hogy az illető képtelen felfogni, feldolgozni, megérteni és elfogadni amit megtapasztal.
Valóban nem mindenki viseli el, mert a tudatos elme eléggé korlátolt, viszont ha valaki képes elérni a tudat alatti elméjét nos az már más megvilágításba helyezi a dolgokat.

De, hogy a témánál maradjunk én valahogy sose tudtam elfogadni a mágiát olyannak ahogy ma leírják. Mondok 1 példát: vesd fel a kört, gyujts meg néhány gyertyát, mond el ezt és ezt az igézetet X időpontban és akkor ez és ez fog történni. Ez egy eléggé felszínes példa tudom de kb így néz ki. Én mindíg is a lényeget kutattam, próbálok leásni, ellapátolni az évszázadok alatt rárakodott dolgokat. Nem azt állítom hogy így nem működik, csak azt hogy kicsit túl van bonyolítva. Végeztem varázslatot a fent említett módon, illetve úgy is ahogy jelenleg állok a kutató munkámban. Maga az érzet és az energák áramlása között hatalmas külömbséget tapasztaltam, utóbbi estben percekkel a mágikus munka után is még érzékeltem hatását. Eredményről még nem tudok nyilatkozni Mosolyog
Naplózva
Zoroasztrál
Adeptus

Profil megtekintése
« Válasz #79 Dátum: December 19, 2009, 10:30:03 »

Saját elméletem szerint, a halál után újra birtokunkba kerül az eddig leélt életek tapasztalata  és tudása amihez hozzá adódik a jelen életben szerzett.

Igen de ezt nem mindenki bírja elviselni, annyi tudás a testet is felőrölheti de az elmét mindenképpen (felőrölheti, de nem feltétlenül!), nem véletlen, hogy nem emlékszünk azokra a dolgokra.
« Utoljára szerkesztve: December 19, 2009, 10:32:25 írta Aranyhaj » Naplózva

Minden városka lakatlan.
Minden zseni ügyetlen,
Sketh
Teoretikus

« Válasz #78 Dátum: December 19, 2009, 10:28:12 »

Saját elméletem szerint, a halál után újra birtokunkba kerül az eddig leélt életek tapasztalata  és tudása amihez hozzá adódik a jelen életben szerzett.
Naplózva
Zoroasztrál
Adeptus

Profil megtekintése
« Válasz #77 Dátum: December 19, 2009, 10:27:55 »

Ami a wiccát illeti rám vonatkoztatva nem is a vallási oldalra gondoltam, hanem minden másra Mosolyog

Ezek lehetnek egy elmúlt élet felszínre törő emlék képei és nem feltétlenül büntetésből lett elfelejtve. Elvileg az ujra születés felejtéssel jár, de szerintem valójában nincs véglegesen elfelejtve, hiszen pl. regressziós hipnózissal emlékezni lehet. Viszont ha valaki ezzel próbálkozik számolnia kell vele, hogy az első dolog amit át él valószínüleg a fizikai halál élménye lesz. Ami nem biztos hogy kellemes dolog, főleg hogyha erőszakos halált halt.

Akkor úgy írom, hogy nekem a wiccában van és mindig is volt valami ellenszenves és "mű" érzésem. Kétségtelen hogy lehet hatásos, és az is, nekem nem jött be-nem tetszett soha nagyon, amit érzékeltem belőle.

A regresszióra pont nemrég gondoltam mint lehetőségre, én nem félek tőle egyáltalán, inkább izgatottá tesz. Biztos találok olyan embert aki vissza tud vinni, sőt már találtam is. Tudom hogy veszélyes, mert ebbe is bele lehet őrülni, mint minden hasonlóba.
Naplózva

Minden városka lakatlan.
Minden zseni ügyetlen,
Oldalak: [1] 2 3 ... 7
  Nyomtatás  

Ugrás:  

A MySQL adatbázis használatával A PHP programnyelven íródott Powered by SMF 1.1.9 | SMF © 2006, Simple Machines LLC
Magyar fordítás: SMF Magyarország
Szabványos XHTML 1.0! Szabványos CSS!